Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Мінфін представив для публічного обговорення проекту закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України й деяких законодавчих актів щодо критеріїв визначення осіб з високими доходами».

На виконання Стратегії з реформування системи управління державними фінансами на 2017-2020 роки, прийнятої Кабінетом Міністрів, Мінфін напрацював законопроект, що дозволить зменшити рівень ухиляння від сплати податків серед платників податків з високими доходами й одночасно ввести світову практику в роботі з платниками податків з високими доходами.

Зокрема, законопроект передбачає введення критеріїв визначення фізичних осіб з високими доходами, взяття такої категорії на облік і щорічне подання податкової декларації незалежно від утримання податковими агентами податку на доходи фізичних осіб і військового збору з їхніх доходів.

Також документ передбачає отримання Державною фіскальною службою доступу до інформації про банківські рахунки зазначеної категорії фізичних осіб і розширення обсягу інформації, що буде надаватися банківськими установами на письмову вимогу фіскальної служби за банківськими рахунками осіб з високими доходами за умови належного захисту таких даних.

На думку міністерства, документ передбачає впровадження світової практики в роботі з платниками податків, що мають великі доходи, а також ефективний контроль повноти й своєчасності сплати податків.

ІА "Вголос": НОВИНИ