Про це заявив заступник міністра фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю «Апостроф».

«Ситуація дуже складна. Фактично ми маємо неконтрольований ринок, я його так називаю», – заявив він.

Заступник міністра також підкреслив, що для вирішення проблеми з підпільним ринком азартних ігор у Мінфіну недостатньо повноважень.

«Я хочу, щоб ви чітко розуміли: є певна громадська проблема, для вирішення якої недостатньо тільки повноважень Мінфіну. Суть проблеми у тому, що у нас є де-факто нелегальний ринок азартних ігор, який де-юре незаконний, і напівлегальний ринок лотерей», – сказав Марченко. 

Він пояснив, що міністерство розробило законопроект для вирішення цього завдання, але його не підтримали у парламенті.

«Йдеться про урядовий проект закону України «Про детінізацію ринку азартних ігор і забезпечення прибутками бюджету з метою виконання соціальних зобов'язань», який передбачає комплексне врегулювання проблеми у сфері грального бізнесу, у тому числі лотерей. Це ключовий законопроект, але він і низка альтернативних депутатських законопроектів з питань регулювання грального бізнесу і лотерей не розглядаються Верховною Радою, не розглядаються комітетами, не розглядаються спеціально створеною робочою групою з розгляду поданих законопроектів про законодавче нормування ринку азартних ігор і розробку єдиної концепції функціонування цього ринку. Тобто до цього законопроекту нікому немає справи», – впевнений заступник міністра. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ