Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк за результатами зустрічей у МВФ і Світового банку, повідомляє Укрінформ.

«Низька продуктивність праці – це одна з найбільш глибинних і серйозних проблем, яка заважає розвитку економіки в багатьох країнах. Зокрема, в Україні це – одна з найбільших проблем», – зауважив міністр.

Він також підкреслив, що в Україні відзначається «надзвичайно низька продуктивність праці», і над цим потрібно працювати та залучати інвестиції. «Без підвищення продуктивності ми можемо тільки мріяти про зростання нашої економіки», – вважає Данилюк.

Зазначається, що глава Мініфіну звернув увагу на іншу проблему – низьку якість освіти. «Я був здивований, що ключове питання на зустрічах (у Вашингтоні) – а я був, зокрема, на засіданні комітету з розвитку – це низька якість освіти. Всі країни збільшують фінансування, і до речі ми – не виняток, але ми не вирішуємо питання якості освіти», – зауважив він.

Також, міністр фінансів наголосив, що ця проблема турбує багатьох, оскільки «якісна освіта – це інвестиції в людей» і, у свою чергу, в економічне зростання країни.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ