Про це сьогодні, 11 червня, під час прес-конференції сказав екс-начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, передає кореспондент «Вголосу».

Екс-працівник юстиції наголосив, що міністр Петренко активно піариться на стягненні аліментів, натомість є проблеми у сфері боротьби з фальсифікатом, виплатами заборгованостей по заробітній платі та перерахунку мізерних пенсій. 

«Кампанія з аліментів почалася зі Львова. І вона найпростіша, бо там немає нічиїх інтересів, крім звичайних людей. Така ініціатива потрібна, але питання, чому раніше ці кошти не стягувались? Чому з такою самою медійною активністю не стягуються кошти, що стосуються перерахунку пенсій? А знаєте чому? Бо коштів у бюджеті немає. А щодо аліментів, то тут ніхто нічого не втрачає. Натомість Міністерство юстиції перетворюється на міністерство аліментів», – сказав Жукровський.

Екс-начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області додав, що у системі юстиції є безліч проблем, які ніхто й досі не хоче вирішувати.

«Є питання стягнення заборгованої заробітної плати. У Львівській області вперше в Україні було знесено АЗС, виплачено 5 млн грн боргів із заробітної плати. Мною було спалено сигарет на суму близько 30 тисяч грн... Я говорив про це міністру і керівнику виконавчої служби. Я говорив Петренку, що процедура утилізації фальсифікату має бути відкритою. Люди мають бачити процес знищення, щоб не виникало ніяких сумнівів. Бо коли є акт, в якому є п'ять прізвищ, про те, що утилізовано 500 пляшок горілки, виникає багато питань, чи були вони знищені. За чотири роки Мінюст нічого не зробив. Справедливість має бути в усіх сферах діяльності, а не в одній», – наголосив Жукровський. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ