Про це повідомив заступник голови громадської ради Мінекології Валерій Чорний на своїй сторінці в «Facebook».

«Міністр Семерак збільшує зарплати і премії працівникам свого міністерства, а натомість рядовим працівникам геологічної галузі - урізає до межі. Ці «зекономлені» гроші йдуть не на соцсферу або захист, а на міністра, який купляє елітні апартаменти», - пише він.

Згідно з документами з державного реєстру, Остап Семерак володіє квартирою, площею 354,7 м2, на вулиці Щорса (тепер - вул. Євгена Коновальця). Квартира міністра розташована у Печерському районі. Як пише Валерій Чорний, придбана вона за мільйони.

За словами заступника голови громадської ради Мінекології, Кабмін зобов'язав міністерство скоротити на 10% витрати, Замість цього Остап Семерак скоротив на 32%.

«Мінфін пропонував зменшення витрат на 10%, але міністр Семерак вирішив нікого не питати і знищив геологічне майбутнє України та енергетичну незалежність під час війни з Росією. Звідки візьмуться газ, нафта та інші корисні копалини, якщо галузь не фінансується? Геологія - це наше незалежне майбутнє, а якщо ми в нього нічого не будемо вкладати, то що будемо мати?» - написав Чорний.

Члени громадської ради Мінекології ставлять під питання компетентність профільного міністра. Валерій Чорний оприлюднив низку документів, які, за його словами, свідчать «про безвідповідальність міністра».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ