Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов в понеділок, 21 жовтня, прокоментував скандал, з постановкою 95 кварталу, під час якого Євген Кошовий в супроводі хору імені Верьовки заспівав пісню про те, як згорів будинок в екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Міністр вважає, що такий «гумор» шкодить національним інтересам України.

"Нещодавно 95 квартал і хор Верьовки виступили з номером "Горіла хата«про пожежу у Гонтаревої. Для зовнішніх інвесторів це виглядає дуже погано», - написав Милованов.

Він зазначив, що більшість зовнішніх інвесторів сприймають Гонтареву як видатного реформатора, бо під її керівництвом НБУ перейшов на гнучке курсоутворення й інфляційне таргетування, що забезпечило низьку інфляцію і стабільність курсу сьогодні.

За його словами, на думку зовнішніх спостерігачів, Гонтарева перебуває під тиском від Коломойського за рішення щодо Приватбанку. Також вони не розуміють наскільки сьогоднішня влада є незалежною від Коломойського та інших олігархів. «95 квартал» асоціюється з владою. І жарти проти Гонтаревої можуть і будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою.

На його думку, номер 95 кварталу про Гонтареву прямим чином негативно впливає на інвестиційний клімат в Україні.

Як писав «Вголос», екскерівник НБУ Валерія Гонтарева влаштувала істерику пісню”95 Кварталу”, в якій жорстко висміяли підпал її будинку.

ІА "Вголос": НОВИНИ