Про це власкору «Вголосу» повідомили в ОДА.

Сьогодні голова ОДА Володимир Гунчик розмовляв по телефону з міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом про стан справ на держпідприємстві «Волиньвугілля», будівництво шахти № 10 «Нововолинської» та заборгованість.

У результаті сторони домовилися, що вже до кінця тижня 100%-во ліквідують заборгованість із заробітної плати працівникам ДП «Волиньвугілля» за серпень й 50% – за вересень. Посадовці пообіцяли до 15 листопада повністю погасити борги гірникам за вересень та жовтень.

Окрім того, Володимир Гунчик та Ігор Насалик домовилися про активізацію роботи щодо погашення заборгованості із зарплати, що утворилася на «десятці». Міністр запевнив, що на початок наступного тижня надійде 1млн грн, а до 10 листопада цього року – ще близько 2 млн грн.

Як писав «Вголос», через заборгованість із заробітної плати та недостатнє фінансування будівництва шахти №10 «Нововолинська» у 2017 році, гірники цієї копальні планують 27 жовтня перекрити трасу біля митного переходу «Ягодин».

ІА "Вголос": НОВИНИ