Міністр інфраструктури України Володимир Омелян отримав припис від НАЗК. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Омелян отримав припис щодо Райвіса Вецкаганса – в.о. голови держпідприємства «Адміністрація морських портів України». Посадовець порушив вимоги антикорупційного законодавства. Він не вжив заходів задля врегулювання конфлікту інтересів серед підлеглих.

Також припис отримав і сам Вецкаганс за те, що не повідомив про наявність конфлікту інтересів на державному підприємстві. Йдеться про начальника Ренійської філії Сергія Строї. Посадовець працював спільно з дружиною.

Роз’яснення ДП «АМПУ» стосовно припису НАЗК про виявлення конфлікту інтересів у Ренійській філії держпідприємства:

16.04.2019 Національне агентство з питань запобігання корупції винесло приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» Міністру інфраструктури України та в.о. Голови державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Йдеться про ситуацію що склалася в Ренійській філії ДП «АМПУ» у 2018 р., де були виявлені факти порушення Закону України «Про запобігання корупції» керівництвом філії.

Ці порушення було виявлено під час службового розслідування, яке було проведене за дорученням в.о. голови ДП «АМПУ» у четвертому кварталі 2018 року. За результатами розслідування комісією підприємства був складений відповідний акт про ознаки порушення, в тому числі Закону України «Про запобігання корупції» керівником Ренійської філії.

Щодо виявлених порушень діючого законодавства, керівником філії лише у грудні 2018 року надані пояснення. Тому керівництво ДП «АМПУ» в межах наданих повноважень вжило  необхідні заходи для врегулювання ознак виявленого конфлікту інтересів, зокрема 21.12.2018 до Міністерства інфраструктури України надіслано клопотання про звільнення керівника Ренійської філії з посади, однак з 29.12.2018 він перебуває на лікарняному. Такі обставини позбавляють ДП «АМПУ» і Мінінфраструктури можливості вжиття до нього заходів впливу, згідно норм чинного законодавства України.

Також, на початку 2019 року інформація й копії документів щодо результатів вказаного службового розслідування надіслані до Національного агентства з питань запобігання корупції та Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Таким чином інформація щодо порушень законодавства, про які йдеться у приписі НАЗК була надана Агентству безпосередньо ДП «АМПУ» відповідно до чинного законодавства.

Як писав «Вголос», нардепів Дубневича та Святаша викликали у НАЗК.

Напередодні суд закрив провадження у справі Омеляна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ