На цьому міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд наголосила у заяві, приуроченій до третіх роковин проведення незаконного «референдуму» в окупованому Криму.

«Канада непохитна у підтримці народу України. Міжнародна спільнота має спільно продовжувати тиск, у тому числі за допомогою економічних санкцій, до того часу, поки Росія не виявить поваги до міжнародного законодавства та суверенітету України», - сказала Фріланд.

Водночас, вона додала, що Канада рішуче засуджує незаконну окупацію Криму Росією та порушення на півострові прав людини.

«Ми беззастережно засуджуємо порушення українського суверенітету і територіальної цілісності. З часу окупації Криму, на півострові відбуваються жорсткі утиски прав людини, зокрема щодо свободи слова та зборів», - наголосила глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Фріланд також засудила недопуск Росією міжнародних правозахисників до Криму.

«Заслуговує на осуд позбавлення Росією доступу до Криму міжнародних груп правозахисників. Важливість такого доступу була закріплена у резолюції Генасамблеї ООН від 19 грудня 2016 року, одним зі співавторів якої була Канада», - зазначила міністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ