Міністр юстиції Денис Малюська виступає за широке залучення до участі в бойових діях чоловіків призовного віку, які ув'язнені або мають судимості. За його словами, Україна здатна мобілізувати 10-20 тис. таких чоловіків.

Про це міністр розповів у інтерв’ю «BBC News Україна».

Малюська повідомив про велику проблему в Україні – в державі вже давно переповнені в’язниці та СІЗО.

«У нас переповнені установи виконання покарань, зокрема слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде. А у великих містах величезне переповнення. Тому це велика проблема. Не в останню чергу я дуже агітую за мобілізацію ув'язнених і засуджених через те, щоб в тому числі не порушувати нормативи за кількістю людей на певну площу», – розповів Малюська.

Відповідаючи на запитання, він сказав, що безумовно виступає за ширше залучення цієї категорії людей для участі в бойових діях.

«Мені здається, що в кожному конкретному випадку слід визначати, чи корисний той чи інший боєць для наших Збройних сил, і саме їм визначати, хто їм підходить і хто ні», – додав очільник Мін’юсту.

Він також відповів, чи можуть бути залучені до ЗСУ усі засуджені – в незалежності, чи це сексуальні маніяки, чи серійні вбивці:

«Але (засуджені) за вбивство двох і більше, наприклад – якщо ми цю категорію беремо: а для чого людина йде на війну, як не вбивати?».

За оцінками Малюськи, Україна здатна залучити до війська 10-20 тис. ув'язнених або з судимостями чоловіків призовного віку.

«Десять-двадцять тисяч. Точно не більше. Але знову ж таки, питання в підходах. Я говорю – цифри абсолютно не прораховані, тому що залежно від кожного сценарію кількість буде різна», – уточнив міністр юстиції.

ІА "Вголос": НОВИНИ