Про це урядовець написав у Facebook.

Міністр запевняє, що ГПУ перевищила повноваження, коли звернулася до суду з клопотанням призначити перевірку:

«Відтак суддя приймав рішення на підставі незаконного подання прокурора. Про це не могли не знати представники ГПУ і слідчий суддя, який виносив ухвалу. Це вказує або на некомпетентність, або на свідоме порушення Печерським районним судом м. Києва законодавства».

«Найближчим часом також збираюся подати скаргу на суддю та подати заяву про злочин щодо завідомо неправомірних дій посадових осіб», - заявив Данилюк.

Разом з тим, на переконання міністра, ДФС не може здійснювати перевірок за період з 1998 по 2016 роки, адже це порушує норми Податкового кодексу обмеження на строк проведення податкових перевірок.

Як уже писав Вголос, Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків і зборів (ч.1 ст.212 Кримінального кодексу). 

За даними ГПУ, Данилюк, очоливши в 2010-2014 роках координаційний центр з впровадження економічних реформ при Адміністрації Президента Віктора Януковича, придбав житловий будинок площею 290 кв. м вартістю в 2 млн гривень, а також автомобіль BMW Х5. Крім того, в 2014 році Данилюк зробив доплату в розмірі 519,6 тис. гривень на рахунок в Укрсоцбанку. Разом з тим, відповідно до податкової інформації про доходи, за 2010-2014 роки Данилюк отримав дохід на суму 556,1 тис. гривень.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ