Про це міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус розповів під час сьогоднішнього робочого візиту до Львова, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами. такими були побажання підприємців. З якими він зустрічався.

Як пояснив міністр, Україна остання в Європі приєдналася до 3G зв’язку. «Підприємці мені сказали, раз вже почали запроваджувати нові технології, то вони хочуть ще отримати доступ до PayPal. Львів, як ми знаємо, один із лідерів ІТ-індустрії, і те, що в нас немає доступу до PayPal ставить нас далеко не в перші ряди Європи. Тому учора заступник голови НБУ і я запросили в Україну регіонального керівника PayPal і будемо у швидкому темпі вирішувати це питання», – сказав він.

Підприємці, за словами міністра, також просили якнайскоріше привезти в Україну швецьку компанію IKEA.

«Я маю тісний контакт з послом Швеції, адже сам прожив в цій країні 7 років, тому ми домовилися, що теж в найближчому майбутньому зустрінемося. Хоча попередній досвід IKEA в Україні не радісний, адже були скандали з корупційною складовою на етапі виділення ділянок під забудову. Тому вони скептично відносилися до перспективи розвитку свого бізнесу в Україні», – сказав міністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ