[media=140064,140065,140066,140067,140068] 

Участь у мітингу взяли чернігівські свободівці, активісти профспілок «Свобода праці» та НПГУ. Підтримати учасників заходу прийшов народний депутат України Андрій Іллєнко, – інформують у прес-службі Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

«Міністр Насалик в силі вирішити питання підтримки Смолинського заводу. Як член Комітету ВР з питань правової політики і правосуддя буду контролювати виконання обіцянок», – зазначив депутат.

Міністр енергетики Насалик зустрівся із пікетувальниками, зокрема представниками трудового колективу. Під час розмови свободівці закликали очільника відомства розв'язати проблему Смолинського заводу.

«Вимоги трудового колективу – виділити на модернізацію заводу 15 мільйонів гривень. Також вирішити питання з передачею брикетного пресу із заводу, який не працює. Задоволення вимог запустить завод у роботу», – наголосив на зустрічі член Політради ВО «Свобода» Юрій Ноєвий.

За результатами зустрічі голова Чернігівської «Свободи» Руслан Андрійко зауважив: «Завдяки незламності трудового колективу і продуктивній співпраці з профспілкою «Свобода праці», а також підтримці народного депутата нам вдалося досягти перемоги. Міністр задовольнив усі вимоги трудового колективу Смолинського заводу. Таким чином робочі місця торф'яників та енергетична безпека Чернігівської області будуть збережені».

Міністр Насалик заявив, що виділить п'ятнадцять мільйонів гривень інвестицій у завод та вирішить питання про передачу пресу. Відповідні доручення були надані керівнику «Укрторфу» Андрієві Озерчуку безпосередньо на зустрічі.

У разі невиконання обіцянки націоналісти та профспілкові активісти будуть вимагати звільнення А. Озерчука з посади голови «Укрторфу».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ