Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк спільно з Українською асоціацією венчурного та приватного капіталу (UVCA) і Western NIS Enterprise Fund відкриє український павільйон UA TECH EXPO ZONE на одній із найбільших світових технологічних виставок Consumer Electronics Show 2018 у Лас-Вегасі (США).

«Я радий бачити українські інноваційні компанії, що розвиваються відповідно до основних міжнародних трендів (штучний інтелект, віртуальна реальність, дрони тощо). Я вірю в ринок, приватну ініціативу, креативність і копітку роботу. Саме це дало змогу українським стартапам потрапити на цю виставку», - написав О.Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

У повідомленні на своєму сайті UVCA зазначила, що український павільйон UA TECH EXPO ZONE у 2018 році буде представлений 10 найкращими стартапами, що на два більше, ніж у січні 2017 року.

«Наша країна має всі шанси стати одним з основних IT-центрів у Європі і, можливо, у світі. У нас є чудові стартапи, розвинена інфраструктура, висококваліфіковані фахівці й уряд, який усвідомлює необхідність створення кращих умов для бізнесу й готовий працювати над цим», - наголосив О.Данилюк.

Він подякував UVCA і Western NIS Enterprise Fund за підтримку участі українських компаній у виставці й організацію павільйону.

«Більшість українських стартапів, які брали участь у CES-2017, знайшли авторитетних інвесторів і почали експортувати свою продукцію. Ми вважаємо, що UA TECH EXPO ZONE на CES-2018 підніме українські стартапи на нові висоти», - наводяться слова президента й головного виконавчого директора у Western NIS Enterprise Fund Ярослава Джонсона в повідомленні UVCA.

На CES-2018 будуть представлені, зокрема, такі українські стартапи: Senstone - кулон, що дозволяє переводити голосові нотатки в текст; Kray Protection UAS - дрони з власним ПЗ для агросектора; Kwambio - онлайн-платформа 3D-друку; MMone Company - крісло для занурення у віртуальну реальність на 360 градусів; PassivDom - перший автономний розумний будинок у світі; Agrieye - комплексне технологічне рішення для агросектора з метою підвищення врожаю; LaMetric - розумний настільний годинник для дому та офісу; Discoperi - пристрій, що допомагає водіям уникнути потенційних аварій на дорозі; Univrsee - платформа для публікації, розповсюдження і перевірки VR-контенту.

ІА "Вголос": НОВИНИ