[media=137274,137275] 

Про це сьогодні, 11 червня, під час брифінгу у Львові розповів Міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, у Міністерства юстиції є амбітна ціль: відкрити такі центри по всій країні.

«Ця ініціатива Міністерства юстиції зараз працює в Києві, Одесі, Львові. На черзі – Вінниця, Ужгород, Херсон, Сєвєродонецьк, Суми, Чернігів.  Я думаю, що до наступного року ми покриємо всю країну. Це буде хороший тренд, – зазначив Міністр. У Києві ми плануємо відкрити як мінімум 4-5 таких сервісних центрів для того, щоб охопити всі райони міста. У Львові в залежності від потоку громадян є можливості відкривати і наступні сервісні центри в інших районах. У маленьких містах, я думаю, достатньо одного центру. Адже такий центр обслуговує в день десь в середньому 100-150 клієнтів. Цього абсолютно достатньо, аби отримати якісну послугу і не стояти в черзі».

Також він додав: «Ми створили вимогу, що підготовка будь-якої послуги, яка надається в «OpenSpace», повинна тривати не більше, ніж 30 хв. Тут ви маєте можливість отримати і доступ до оплати цих послуг. – Ви бачите, що в такому відкритому офісі немає можливості десь закритися, вимагати хабар, створювати перепони у видачі документів. Це стандарт, який передбачає швидкість, відсутність бюрократії для кожного громадянина».

Як писав «Вголос», сьогодні, 11 червня, у Львові, на вул. Івана Франка, 157, Міністр юстиції України Павло Петренко відкрив центр з надання послуг у сфері ДРАЦС  європейського зразка «OpenSpace».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ