Про це повідомляє Польське радіо

«Я переконаний, що потрібна нова політика розрядки з Росією», - сказав Ґабрієль RT deutsch.

«Абстрагуючись від того, що у справах Криму і України між нами серйозний конфлікт, без співпраці з Росією ми не зможемо вирішити багато проблем у світі», - пояснив керівник німецької дипломатії. Ґабрієль охарактеризував недавню ідею президента Путіна надіслати мирну місію ООН у Донбас як «серйозну пропозицію», і додав, що Німеччина і Росія мають різні погляди на умови такої місії. Проте, було б безумством відмовитися від місця за столом переговорів і проведення таких переговорів, - сказав німецький соціал-демократ.

Зіґмар Ґабрієль

«Якщо б вдалося за допомогою блакитних шоломів привести до призупинення вогню, то справді я вважаю, що ми повинні розпочати скасування санкцій», - наголошує Ґабрієль. Він переконаний, що не треба чекати з санкціями до часу, коли на всі сто відсотків буде реалізовано Мінські домовленості, бо це, мовляв, нереально.

RT deutsch діє в Німеччині з 2014 року і фінансує телеканал російська держава. Це вже було друге інтерв’ю німецького політика каналу, який вважається пропагандистським рупором Кремля.

ІА "Вголос": НОВИНИ