Про це повідомляють УНН із посиланням на власні джерела.

Затримання здійснювали співробітники «Шабаку» – служби безпеки Ізраїлю. Відомо, що колишній міністр Едуард Ставицький намагався вилетіти до Російської Федерації як громадянин Ізраїлю Натан Розенберг.

Після затримання в аеропорту Ізраїлю вдома у Ставицького було проведено обшуки, під час яких було вилучено закордонні паспорти Ставицького-Розенберга, 400 тисяч доларів США, 200 тисяч євро, коштовності та годинники на загальну суму 500 тисяч доларів США.

За інформацією співрозмовника, співробітники служби безпеки Ізраїлю проводили спецоперацію в рамках кримінальної справи проти Е.Ставицького-Н.Розенберга за фактом легалізації (відмивання) ним коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом на території України. Таким чином, спецслужби Ізраїлю вважають достатніми докази неправомірних дій з боку Ставицького, які зібрали правоохоронні органи України.

Нагадаємо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит ГПУ про вручення повідомлення про підозру Ставицькому. Своєю чергою, ізраїльська сторона в особі міністра юстиції запевнила в організації розгляду вказаного клопотання в найкоротші строки.

ІА "Вголос": НОВИНИ