Жартівниками виявилися росіяни Володимир Краснов та Олексій Столяров, яких іноді називають Jerky Boys of Russia. Раніше вони вже телефонували британському співаку Елтону Джону, який думав, що він розмовляє з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Ці люди відомі розіграшами над високопоставленими чиновниками і знаменитостями, особливо тими, хто підтримує політику, яка не відповідає поглядам їхнього уряду», – наголосила у письмовій заяві прес-секретар Міністерства енергетики США Шайлін Хейнс.

Так, зазначається, що під час 22-хвилинної розмови, яка відбулася 19 липня, Перрі обговорив із жартівником низку тем, включаючи санкції проти Росії та допомогу Україні в розробці нафти і газу.

Перрі також зазначив у розмові, що адміністрація Трампа виступає проти проекту «Північного потоку-2», і що технології США можуть допомогти Україні у розробці родовищ газу.

«Давати Україні додаткові можливості з деякими з наших технологій, я думаю, в інтересах усіх, за винятком росіян, але це нормально», – сказав він.

Як повідомляється, новина про фейковий дзвінок прийшла того ж дня, коли Палата представників США проголосувала за введення нових санкцій проти Росії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ