Про це сказав міністр оборони Естонії Ханнес Хансо, пише «Європейська правда» з посиланням на сайт Міністерства оборони Естонії.

«Образно кажучи, танки союзників повинні прибувати до Естонії без віз, а не чекати декілька днів на кордоні, поки оформляються документи», – сказав Хансо.

Глави військових відомств обговорили підготовку до липневого саміту НАТО у Варшаві, ситуацію з безпекою в регіоні Балтійського моря, підтримку Грузії і України, а також оборонне співробітництво Латвії, Литви та Естонії.

«Ми підтримуємо політику відкритих дверей НАТО. У нинішній ситуації в області безпеки, надзвичайно важливо для співпраці продовжувати консультації з Грузією і Україною», – зазначив Хансо.

Міністр підкреслив, що агресивні і непередбачувані дії Росії продовжують залишатися небезпечними і реагування на них є стратегічним завданням для всіх союзників по НАТО.

«Нашою єдиною метою на саміті НАТО є посилення сил оборони і стримування, що означає збільшення присутності союзників у повітрі, не землі і на морі», – сказав Хансо.

ІА "Вголос": НОВИНИ