Про це повідомляє Польське радіо

«Європейський Союз дуже серйозно ставиться до оцінки британського уряду про те, що дуже ймовірною є відповідальність Росії за цю атаку», – написано в заяві. Міністри закликали Москву до повної співпраці у висвітленні обставин хімічної атаки. Як написано, ЄС шокований агресивним використанням у Європі, вперше за понад 70 років, хімічної речовини, виготовленої в Росії. Очільники дипломатії відзначили, що використання хімічної зброї недопустиме, це порушення міжнародного права, і воно є загрозою для всіх.

Як очікувалося, в документі не сказано про можливі євросоюзні санкції проти Росії. Реакцію ЄС мають ще обговорити лідери країн Євроспільноти на дводенному саміті, що починається цього четверга. Британська прем’єрка Тереза Мей має оприлюднити звіт зі слідства. Не виключено, що замість євросоюзних санкцій, деякі країни підуть слідом Великої Британії і також видворять російських дипломатів.

Як відомо, колишнього полковника російського ГРУ Сергія Скрипаля, якого виявили непритомним разом з дочкою в англійському Солсберрі, отруїли речовиною нервово-паралітичної дії. 

Раніше повідомлялося, що Великобританія планує вислати з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки, а також скасує контакти високого рівня з Росією. 

Крім того, будуть прийняті й інші заходи, зокрема припинені всі дипломатичні контакти на високому рівні, в тому числі скасовується запрошення глави МЗС РФ Сергія Лаврова відвідати Лондон. Британські ж міністри і члени королівської родини не відвідуватимуть чемпіонат світу з футболу, який відбудеться в Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ