Про це він написав на своїй сторінці в Twitter 10 липня.

Маск особисто був присутній під час випробувань субмарини, яку назвав на честь заблокованою дитячої футбольної команди.

«Тільки що повернувся з печери номер 3. Міні-субмарина готова, якщо буде потрібно. Вона складається з частин ракети і називається «Лісовий вепр» на честь дитячої футбольної команди. Залишаю її тут на випадок, якщо вона знадобиться в майбутньому. Таїланд такий гарний», – написав підприємець.

Нагадаємо, наприкінці червня дванадцять футболістів-підлітків юнацької футбольної команди «Академія диких кабанів» і її тренер загубилися в печері Кхао Луанг в провінції Чіанграй на півночі Таїланду. Хлопці пішли на прогулянку серед скель, але їх подорож перервала злива. Саме негода і вода, що залила печеру, завадили їм вчасно вийти на світло.

2 липня рятувальники знайшли підлітків і їхнього тренера, які загубились у печері Кхао Луанг на півночі Таїладу. Їхні пошуки тривали дев'ять днів – дітей розшукували тайські дайвери і міжнародні фахівці. А біля входу в печеру чекали і молилися батьки.

Участь у рятувальній операції також брав український дайвер Всеволод Коробов. Він пройшов найскладнішу трикілометрову ділянку в затопленій печері.

У понеділок рятувальники вивели іще чотирьох хлопчиків із затопленої печери в Таїланді. https://vgolos.com.ua/news/iz_pechery_v_tailandi_vdalosya_vryatuvaly_shche_chotyroh_ditey_323968.html

Як повідомлялося раніше, в якості корпусу міні-субмарини використовується труба для перекачування рідкого кисню від паливної системи ракети Falcon 9. Завдяки невеликим розмірам підводний човен здатен проходити вузькі ділянки тунелів печери, а для його транспортування потрібні два дайвери. https://vgolos.com.ua/news/zyavylos_video_vyprobuvannya_minisubmaryny_rozroblenoi_dlya_poryatunku_ditey_v_tailandi_323827.html

Рятувальна операція почалася в неділю, 8 липня. На даний час врятовано 8 хлопців. В печері залишаються ще четверо дітей і їхній тренер.

ІА "Вголос": НОВИНИ