Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 16 грудня.

Встановлено, що приміщення військового містечка №116 були закріплені за держпідприємством Міноборони «Укрконверсбуд» на праві господарського відання, пише видання «Наші гроші».

У квітні 2007 року Господарський суд м.Києва затвердив мирову угоду, за якою ДП «Укрконверсбуд» в рахунок погашення заборгованості передало частину військового містечка площею 1190 кв.м. у власність ТОВ «Інтернешнл Бізнес Консалт». Згідно з цією угодою, вартість майна оцінили у 4,04 млн грн. У грудні 2007 року фірма продала ці приміщення фізособі, яка перепродала їх Трокозу Георгію Анатолійовичу. У 2010 році приміщення як предмет іпотеки були стягнуті ПАТ «Дельта Банк» в рахунок погашення частини заборгованості ТОВ «Уксільгосппродукт» на суму 10,52 млн грн.

Прокурор стверджував, що ДП «Укрконверсбуд» і ТОВ «Інтернешнл Бізнес Консалт» влаштували незаконну, завуальовану схему реалізації цього майна, в результаті чого воно вибуло з власності держави поза її волею.

Однак суд у позові відмовив, оскільки прокуратура не навела жодних доказів, що майно відчужувалось незаконно.

«Інтернешнл Бізнес Консалт» з 2006 року володіють Дмитро Кульга, Олександр Пелех, Ростислав Усов, Костянтин Ваганов та Алла Зленко. У 2007 році фірма була засновником ТОВ «Агентство безпеки «Тайгер».

Фірма з назвою «Уксільгосппродукт» існувала у 1999-1997 рр. і була оформлена на Ігоря Братченка. Сьогодні даних про неї в держреєстрі немає.

Відомо, що Георгій Трокоз аналогічно поручився приміщеннями військового містечка і по кредиту ТОВ «ОРЦ «Соснова Пуща» перед ПАТ «КБ «Глобус». У 2013-2014 рр. банк «Глобус» намагався через суд скасувати реєстрацію власності на ці приміщення за «Дельта Банком».

У жовтні цього року в «Дельта Банку» Миколи Лагуна відкликано ліцензію і розпочато його ліквідацію

ІА "Вголос": НОВИНИ