Про це він розповів сьогодні, 12 червня, у Львові під час брифінгу, передає кореспондент «Вголосу».

«Нещодавно Міністерство оборони виграло позов до Львівського бронетанкового заводу, який стосується двигунів. І це зайвий раз підтверджує правильність позиції детективів і прокурорів у цій справі, наголосив Артем Ситник. – Тому, думаю, що найближчим часом справа буде передана до суду».

Як відомо, 14 липня, детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП затримали низку посадових осіб Збройних Сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Також затримано посередника — засновника комерційної структури. Сума завданого збитку державі -– 28,5 млн грн.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні. До того ж, ці вживані, а інколи й неробочі двигуни у 2008-2009 роках вже були реалізовані підприємством на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ