Міністерство оборони України 8 квітня за результатами тендеру замовило Корпорації «Співдружність» послуги у сфері поводження з радіоактивними, токсичними, медичними та небезпечними відходами на 3,95 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

До листопада утилізують 303 керовані авіаційні ракети для винищувачів МіГ та Су, а саме 50 штук Р-60М та 174 штук Р-60МК по 13 032 грн. і 79 штук Р-60М по 13 106 грн. Це непридатні для подальшого використання і зберігання боєприпаси, які утилізуються за Переліком боєприпасів, що підлягають утилізації у 2017-2021 роках, затвердженим розпорядженням Кабінету міністрів України від 18 серпня 2017 року №547-р.

За специфікаціями, на заробітну плату та прибуток відведено по 7%. Ще 4% піде на радіаційне обстеження, приймання, перевезення та зберігання твердих радіоактивних відходів від ДСП «Київський державний міжобласний спеціалізований комбінат», випалювання порохового заряду з ракетних двигунів ПРД-259 і завантаження порожньої тари з-під них від Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів.

Київська Корпорація «Співдружність» має дозволи Держгірпромнагляду на утилізацію зброї, звичайних видів боєприпасів та виробів ракетної техніки, а також на експлуатацію відповідного технологічного устаткування. Зараз її засновниками є ТОВ «Затвор» Оксани Мітішової і ТОВ «Місава» Юлії Мітішової, а бенефіціаром – директор Василь Мітішов.

За даними системи «YouControl», до 2018 року засновниками були Асоціація підприємств «Співдружність» і ТОВ «ММК і Т» , а раніше – ще й згаданий ДержНДІХП, Донецький казенний завод хімічних виробів і нині ліквідоване ТОВ «Південь-Метекспорт» з Одеси.

Компанія «ММК і Т» належить тому ж Василю Мітішову, Андрію Корякіну, Сергію Мітяєву і В’ячеславу Тарану. Асоціацію підприємств «Співдружність» зареєстровано в Лозовій Харківської області на неї саму, а також дніпровське ТОВ «АПС Пром» Андрія Семендяєва та місцеве ТОВ «Днілоз» Володимира Галушка і Валерія та Ігоря Рохманів.

Усього з 2009 року Корпорація «Співдружність» отримала підрядів армії на 24,80 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ