Про це 2 липня повідомив заступник Міністра оборони України Юрій Гусєв під час брифінгу.

«Відтепер всі закупівлі в Міністерстві оборони та Генеральному штабі Збройних Сил України здійснюватимуться на електронній платформі. Єдиним засобом відбору учасників на переговори під час централізованих закупівель речового та медичного майна, послуг з організації харчування, продуктів харчування та пально-мастильних матеріалів за переговорною процедурою закупівлі стане електронний реверсивний аукціон», – підкреслив він.

Про проведення електронних торгів виробники та постачальники дізнаватимуться із кількох джерел – офіційного веб-порталу Міністерства оборони України, розсилки по базі виробників, а також власної розсилки електронних майданчиків.

«Під час торгів учасники не бачитимуть один одного. Інформація про назву компанії, яка перемогла в аукціоні, її цінову пропозицію та кваліфікаційні документи стануть доступними загалу тільки після проведення електронного реверсивного аукціону», – зазначив Юрій Гусєв.

За словами Юрія Гусєва, запровадження електронних торгів є спільним проектом «волонтерського десанту» Міністерства оборони України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, візійного проекту «Нова країна» та системи електронних державних закупівель «Прозорро».

ІА "Вголос": НОВИНИ