Про це повідомляє сайт Рахункової палати.

"Всього аудитом ідентифіковано понад 600 млн грн непродуктивного, нерезультативного та неекономного використання бюджетних коштів на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців ЗСУ. А це 50% використаних у 2016-2017 роках асигнувань. Із запланованих до здачі 2200 квартир фактично Міноборони отримало тільки 1083. Водночас з держбюджету на оплату найму житла військовослужбовцям витрачено понад 670 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Аудит встановив, що через непослідовні несистемні рішення керівництва Міноборони бюджетні кошти розпорошувалися між об'єктами власного будівництва (реконструкції) житла і придбанням житла на вторинному ринку та на умовах пайової участі.

"У першому випадку це призвело до зростання вартості незавершеного житлового будівництва на 650 млн грн, у другому - до втрати сотень мільйонів гривень через придбання житла на вторинному ринку за недостовірними актами приймання-передачі житла", - пояснюють у Рахунковій палаті.

За даними відомства, 45 тис. військовослужбовців ЗСУ, які перебували на квартирному обліку станом на 1 січня 2010 року, досі не отримали житла. Крім того, не досягнуто мети Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, посадових осіб митної служби, МВС та членів їх сімей, затвердженої ще у 1999 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ