Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав журналіст Юрій Бутусов.

Посилаючись на дані держзакупівель оборонного відомства, Бутусов припустив, що таким чином Росія готується або до війни, або до масової епідемії.

Витрати, за його словами, різко зросли на ритуальні послуги та похорони російських військовослужбовців і військових пенсіонерів. Протягом періоду 2013-2015 років Міноборони щорічно виділяло на цю статтю п'ять мільярдів рублів. З 2016 року ця сума становила 5,9 мільярда рублів, а в цьому році хочуть витратити близько 6,3 мільярдів рублів.

«Так, число пенсіонерів, які вмирають і особливо число від нещасних випадків різко зросла починаючи з 2013-го. Особливо часті нещасні випадки в Сирії і в Україні», – написа Бутусов.

Відповідно до тендерної документації, переможець конкурсу повинен буде доставити ритуальні прапори до 16 червня 2017 року по чотирма адресами. 22,8 тисячі полотнищ надійде на склади в Щелково, 8,2 тисячі поїдуть в Ростов-на-Дону, 15,8 тисяч на Єкатеринбург і ще 2,2 тисячі відправлять до Хабаровська.

«Яка вражаюча цифра – 8,2 тисячі гробових прапорів! Російські солдати і найманці – батьківщина вже подбала про вас, ласкаво просимо з фронту в Ростов, вас там вже чекають», – заявив Бутусов.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ