Про це повідомив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС полковник Олександр Чергінець, повідомляє Укрінформ.

«Будівельна компанія «Ріст» була викликана на переговори до Міністерства оборони, за результатами яких, з огляду на неспроможність цієї компанії виконувати взяті на себе зобов'язання, було прийнято рішення щодо розірвання всіх договорів», - повідомив Чергінець.

Також, за його словами, була призначена перевірка по кожному з об'єктів, за результатами якої будуть виставлені штрафні санкції. Крім того «Ріст» буде внесено до списків компаній, які порушують систематично умови договорів.

«Дії компанії «Ріст» в умовах збройної агресії РФ проти України можна розцінювати як диверсію. Компанія створила передумови, які можуть призвести до зриву термінів завершення і передачі об'єктів в експлуатацію військовими частинами», - заявив Чергінець.

Він також повідомив, що матеріали щодо цього забудовника будуть передані в правоохоронні органи.

Чергінець також повідомив, що Міноборони уклало договори приблизно на 300 млн гривень. Зокрема, 232 млн – це сума, яка була на будівництво інфраструктури на «Широкому лані»; 31 млн – будівництво казарм поліпшеного типу в Одесі; 12 млн – будівництво казарм в Миколаєві; 15 млн виділялося на будівництво навчального центру в Бердичеві і 2 млн – на будівництво їдальні в «Десні».

ІА "Вголос": НОВИНИ