Міністерство оборони Вірменії рішуче засудило участь групи військових миротворчої бригади в акції протесту в Єревані.

Про це повідомили у прес-службі оборонного відомства, – пише ТСН.

«Дії зазначених військовослужбовців розглядаються не тільки як порушення режиму перебування у військовій частині і відмова від виконання своїх обов'язків шляхом самовільного залишення частини, у зв'язку з чим подано відповідне звернення до компетентних органів, але і як грубе порушення принципу невтручання Збройних сил в політичні процеси. Це повинно стурбувати також міжнародні організації», – йдеться в заяві.

Також у Міноборони запевнили, що до цих військових в установленому законом порядку будуть застосовані найжорсткіші заходи відповідальності, оскільки обмеження на участь військовослужбовців у будь-яких зборах суворо прописане в Конституції, законах «Про статус військової служби та військовослужбовця», «Про суспільну службу» та «Про затвердження статуту внутрішньої служби в ЗС Вірменії».

Як писав «Вголос», сьогодні у столиці Вірменії військові приєдналися до мітингувальників.

Нагадаємо, 17 квітня, в день, коли парламент обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром, лідер опозиційної партії «Громадський договір» та голова парламентської фракції «Елк» Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної «оксамитової» революції.

Незважаючи на заклики з боку представників влади про те, щоб почати політичний діалог, опозиціонери продовжують виступати з вимогою про зміну влади. Учасники акцій періодично проводять мітинги, ходи, перекривають вулиці, намагаються перешкодити роботі державних органів.

У п'ятницю, 20 квітня, зранку сотні активістів опозиційного руху, що виступає проти прем'єрства Сержа Саргсяна, розбившись на групи, вийшли на вулиці Єревану з метою перекриття руху транспорту.

22 квітня вірменська поліція повідомила про 232 людини, затримані у зв’язку з протестами у столиці країни Єревані.
 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ