МОН спотворило текст Конституції України в підручнику з української мови за 5-й клас, заявивши, що Україна нібито зобов'язана забезпечувати всебічний розвиток, використання і захист російської мови.

Насправді ж у Конституції вказано, що Україна забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови. Що ж до російської, то їй лише гарантовано вільний розвиток і використання поряд із іншими мовами меншин.

На це звернула увагу громадська активістка Марина Зеленюк.

«Міністерство освіти і науки України, яке очолює пані Лілія Гриневич, використовує школи України для поширення дезінформації, спрямованої на обмеження прав українськомовних громадян в Україні!

2018 рік. МОН України поширило в школах підручник, в якому викреслило з тексту Конституції України речення: »Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України«!

Натомість МОН Гриневич робить усе для поширення зросійщення, бо за версією МОН України, держава вже не гарантує вільний розвиток російської, а забезпечує, причому всебічно!» — обурилася активістка.

Зеленюк зазначає, що цей підручник Глазової О.П. — не спадок Табачника, а новий підручник, який отримав гриф «Рекомендовано МОН України» 2018-го.

МОН України вже поширило цей підручник у багатьох школах України і рекомендує завантажувати на власному сайті.

Про інші спотворення в українських підручниках теперішнім Міносвіти — читайте у публікації: “Завдання Гриневич — зробити молодь космополітичною й антиукраїнською”.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ