Як розповіли в Українському центрі якості освіти, зміни торкнуться абітурієнтів, які в поточному навчальному році завершують здобуття повної загальної середньої освіти та складають іспити у формі ЗНО.

Вони подають комплект реєстраційних документів до установ, де проходять навчання. Керівники навчальних закладів після отримання реєстраційних документів учнів повинні сформувати список осіб. Його і документи у встановлені терміни направляють до відповідного регіонального центру. Таким учням Сертифікати ЗНО в індивідуальних конвертах будуть відправлені за адресою навчального закладу, де вони навчаються.

Випускникам минулих років та особам, які не проходять державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, сертифікати будуть відправлені за адресою, вказаною при реєстрації.

Крім цього, Міносвіти виключило норму про можливість надання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта громадянина України для реєстрації на ЗНО особами, яким за станом на 1 вересня не виповнилося 16 років за рік до їх участі в тестуванні.

Також абітурієнти, які не зможуть зареєструватися в основний період реєстрації, зможуть пройти ЗНО в межах додаткової сесії з 3 по 21 травня. Проте вибрати вони зможуть тільки ті предмети, результат яких їм буде зарахований як оцінка державної підсумкової атестації.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ