Про це інформує прес-служба КМУ.

Про це він заявив на зустрічі з членами Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України, представниками Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, Громадської ради при МОН, експертами ІТ-технологій щодо ефективного функціювання електронного депозитарію підручників на офіційному сайті МОН.

Квіт зазначив, що сьогодні, в складних фінансових умовах, коли за тих, чи інших обставин діти не мають підручників, «Держава протягом років вкладала кошти в підручники. Зараз є нагальна потреба надання вільного доступу до електронних версій цих підручників», – підкреслив Квіт.

За його словами, при створенні електронного депозитарію мають бути враховані можливості та інтереси всіх сторін, зокрема, видавництв, авторів, учнів і батьків.

У свою чергу, представники видавництв порушили питання авторських прав на використання електронних версій підручників та варіанти форматів їх розміщення на сайті.

Підручники можуть бути розміщені на одній платформі в PDF форматі, з можливістю веб-доступу в html-форматі та як альтернативний додаток на комп’ютері учня.

Нагадаємо, що на сайті МОН вже розміщено посилання на електронний репозитарій підручників, розроблений Центром освітніх комунікацій. На даний момент, в онлайн-доступі розміщені далеко не всі електронні версії підручників. На репозитарії вже завантажено підручники для 1, 2, 3, 4 і 6 класів. Заплановано, що саме цей портал буде платформою для проведення конкурсу з відбору підручників для 4 і 7 класів.

ІА "Вголос": НОВИНИ