«Міністерство освіти і науки анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, розташованих на тимчасово непідконтрольній органам державної влади України території Донецької та Луганської областей, а також на тимчасово окупованих територіях АР Крим і міста Севастополя», – сказано в повідомленні прес-служби відомства у вівторок.

Зокрема, в Криму ліцензії були позбавлені: Кримський державний медичний університет імені Георгіївського, Севастопольський національний університет ядерної енергії та промисловості, Керченський державний морський технологічний університет, а також ще 16 державних і комунальних вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та 6 приватних вишів І-ІV рівнів акредитації.

Також повідомляється, що протягом 2014-16 рр. з Донецької, Луганської областей і Криму було переміщено майже два десятки вищих навчальних закладів, які нині успішно працюють на підконтрольній Україні території. Зокрема, торік на базі цих та інших уповноважених вишів розпочали діяльність 40 освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», до яких під час вступної кампанії звернулися близько 3350 осіб.

Раніше акредитаційна комісія України вже рекомендувала Міносвіти анулювати ліцензії на здійснення освітньої діяльності тих вишів, які не переміщені на підконтрольну територію.

Для тих студентів, які здобували освіту в цих навчальних закладах у Криму після 20 лютого 2014 року, однак хочуть, щоб їхня кваліфікація, результати і період навчання визнавалися в Україні, розроблений відповідний порядок атестації.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ