На цьому наголосив заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, передає УП.

«Зараз канікули, вчителі у відпустках. Коли відбуваються ці поїздки – ми дізналися про одну і сподіваємось, що інших немає – ми не можемо сказати, що громадяни України не відвідують Росію, кордон не є закритим, і ми не можемо і не маємо права забороняти такі поїздки, тому що це відбувається поза освітньою системою, це відбувається за домовленістю з батьками, і батьки приймають те чи інше рішення», – зазначив він.

Хобзей каже, що Міносвіти звернулося щодо цього до відповідних служб, зокрема до СБУ, щоб вони дали правову оцінку цьому випадку.

Разом з тим, заступник міністра повідомив, що МОН з'ясувало особу вчительки, яка вказується у повідомленні Російського центру науки і культури:

«Це - пані Новикова. Вона працює в одній з київських шкіл, давно працює викладачем російської мови. Вона має неповне навантаження».

Цікаво, що дирекція школи, де працює Новикова, «нічого поганого про неї не каже», її називають гарним викладачем, який «сумлінно виконує свої обов'язки».

До всього, Хобзей сказав, що міністерство намагалося зв'язатися з вчителькою, але не змогло:

«Напевно вона зараз перебуває разом з дітьми (у Росії – ред.). Коли повернеться, ми спробуємо все з'ясувати».

Як відомо, 12 серпня київське відділення Російського центру науки та культури заявило, що відправило близько 70 учнів українських шкіл до Москви та Санкт-Петербурга для участі у програмі «Здрастуй, Росія!».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ