Так, наприклад, Міносвіти радить не називати українську мову «солов'їною», адже це - «дискримінація за етнічною ознакою». На це звернув увагу політичний оглядач Олександр Аронець, опублікувавши у мережі висновки Антидискримінаційної експертизи.

«Докотились до того, що теперішній міністр освіти Лілія Гриневич гірша за українофоба Табачника. На сайті МОН розміщено рекомендації, де зокрема рекомендується не називати нашу мову - «солов'їною», адже це дискримінація за етнічною ознакою. Мовляв, такі вірші дискримінують тих, для кого рідною мовою є не українська, звісна річ - росіян. Уявіть собі, що було б з авторами подібних «рекомендацій» у Франції, Італії, Чехії, ба, навіть у Британії та Росії! В Міносвіти системно працює 5 колона Кремля. Якщо Гриневич і Ко не підуть, наслідки будуть просто катастрофічними», - пише Аронець.

Як уже писав «Вголос», раніше ці висновки Антидискримінаційної експертизи щодо українських підручників обурили декана факультету психології Київського інституту бізнесу та технологій Людмилу Гридковець. Освітянка звертала увагу на «висновки» щодо підручників з математики, де «дискримінацією за гендерною ознакою» назвали те, що «мама готує салат із певної кількості овочів, а у тата в майстерні є певна кількість полиць».

ІА "Вголос": НОВИНИ