Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе у Facebook.

Наразі Мінрегіон разом з Мінінфраструктури розглядає можливість облаштування на обов’язкових умовах електрозарядними пристроями усіх АЗС, гаражів та автостоянок, в тому числі біля ТРЦ, супермаркетів та житлових будинків.

"Зараз ще електричних машин в Україні не дуже багато, але їх кількість буде збільшуватися в геометричній прогресії. В Європі кількість електрокарів за минулий рік зросла більш ніж на 50%. Нам треба дивитися та думати наперед", - заявив Парцхаладзе.

У чинних державних будівельних нормах взагалі відсутні вимоги щодо можливості облаштування у гаражах та на автостоянках машино-місць із зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

"У першій редакції проекту оновленого ДБН щодо автостоянок прописана необхідність обов’язкового облаштування електричними зарядними пристроями 5% машино-місць у громадських гаражах та автостоянках. Зміни повинні бути ефективними, і наша ідея полягає в тому, щоб до 2030 року усі 100% машино-місць на автостоянках вже були оснащені електрозарядками”, - додав заступник міністра.

ІА "Вголос": НОВИНИ