Про це повідомила речник представника України в ТКГ екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

«Українська сторона послідовно виконує взяті на себе зобов'язання в рамках угоди про режим тиші з 25 серпня 2017 року. У той же час, режим припинення вогню системно порушується з боку ОРДЛО, що говорить про те, що Російська Федерація і ОРДЛО не дотримується досягнутих домовленостей. Про це свідчить відсутність відповідних розпоряджень: за інформацією СММ ОБСЄ, про заклик Тристоронньої контактної групи до режиму тиші з нагоди нового навчального року, незаконні збройні формування ОРДЛО дізналися зі ЗМІ.

Українська сторона закликала зробити все для того, щоб завтра, 1 вересня, режим припинення вогню був максимально дотриманим. Порушення режиму тиші з боку ОРДЛО повинні бути розслідувані СММ ОБСЄ, а винні - виявлені і покарані, з конкретними прикладами і наданням розголосу таким випадкам.

Тристороння контактна група закликала ОРДЛО забезпечити повноцінний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ по всій території Донбасу – від лінії зіткнення до українсько-російського кордону», – написала Дарка Оліфер.  

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ