Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні продовжує фіксувати озброєння та військову техніку збройних формувань Російської Федерації на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС, посилаючись на звіт СММ ОБСЄ від 24 липня.

Так, 21 липня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження, на непідконтрольній території, у районі Петрівського було зафіксовано 1 танк. Окрім того, 22 липня біля населеного пункту Боково-Платове безпілотник місії виявив 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град».

«На Донецькому напрямку, а саме поблизу селища Вільхівка - 2 буксирувані гаубиці 2А36 »Гіацинт-Б«, 2 РСЗВ БМ-21 та 2 протитанкові гармати МТ-12 »Рапіра«. Неподалік від села Тернове також зафіксовано 3 РСЗВ БМ-21 та 3 буксирувані гаубиці Д-30 »Жаба«. Цього ж дня помічено і вороже ОВТ на Луганському напрямку, зокрема 7 РСЗВ БМ-21 біля Міусинська та 8 РСЗВ поблизу селища Садовий», - йдеться у повідомленні.

Загалом зафіксовано 50 одиниць озброєння, яке розміщене з порушенням визначених Мінських домовленостей ліній відведення. Водночас на тимчасово окупованих територіях зафіксовано 206.

Як зазначено в повідомлені, 18 липня біля Тернового СММ ОБСЄ виявила 4 одиниці, ймовірно, самохідної артилерії та 3 одиниці буксируваної артилерії. 19 липня в районі селища Бугаївка виявлено 54 одиниці буксируваної та самохідної артилерії. В свою чергу, СММ не виключає, що частина з цієї техніки – міномети.

Нагадаймо, Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер “NEYMA”, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці.

ІА "Вголос": НОВИНИ