Про це повідомила прес-служба МінТОТ.

Проблемними напрямками у міністерстві назвали, зокрема, псевдомінування та випадки нелегального виготовлення, зберігання, розповсюдження і застосування будь-якої зброї. До переліку ввійшли також маніпуляції історичними фактами, використання релігії та духовних цінностей для розколу суспільства, незаконне виготовлення та використання зброї, паплюження історичних пам'яток, насилля, вербування російськими спецслужбами українських громадян та ін.

"Такі тенденції вигідні державі-агресору, адже тримаючи українців в постійній напрузі, спецслужби Російської Федерації прагнуть перевести цю напругу до стадії конфлікту між громадянами України", - підкреслили у відомстві.

Наголошується, що одним із проблемних напрямків, який активно використовується РФ для дестабілізації ситуації в Україні,  залишаються псевдомінування.

За даними міністерства, загалом у листопаді зафіксовали майже 90 випадків про замінування, серед яких 45 у Києві, 16 у Миколаївській, 6 у Одеській, 5 у Дніпропетровській, 4 у Херсонській, по 3 у Житомирській та Харківській, 2 у Запорізькій областях. По одному випадку було зафіксовано у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

"Дестабілізуючи ситуацію фальшивими повідомленнями про замінування та тримаючи у напрузі українське суспільтво, спецслужби РФ паралельно працюють через завербованих українських громадян", - йдеться у звіті.

Крім цього, МінТОТ зафіксувало випадки нелегального виготовлення, зберігання, розповсюдження, застосування будь-якої зброї.

У відомстві зазначається, що в листопаді найбільшу кількість випадків, які можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві, зафіксували у Києві та Київській (32%), Миколаївській (10%), та Одеській (8%) областях.

ІА "Вголос": НОВИНИ