Мінтрансзв’язку заявляє, що аеропорт „Львів” потрібно передати у державну власність.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з посиланням на Міністра транспорту і зв'язку Миколу Рудьковського.

„Стратегічні аеропорти мають бути передані у державну власність”, — сказав він.

За словами міністра, в цих аеропортах необхідно розробити програму модернізації не тільки інфраструктури, але і привести до сучасного рівня злітні смуги і обладнання — для того, щоб забезпечити посадку літаків нового покоління. „Це дозволить поліпшити сервіс, підвищити рівень безпеки. У місцевих органів влади немає або довго не буде засобів привести їх до нормального стану”, — вважає Рудьковський.

Микола Рудьковський упевнений, що Державна авіаційна адміністрація досягне відповідних домовленостей з місцевими органами влади щодо передачі стратегічних аеропортів у власність держави. „Це здійснюється з метою модернізації і розвитку аеропортів, щоб реконструювати і смуги, і термінали та зробити їх обличчям держави”, — підкреслив Міністр.

Наразі визначається, в якому форматі надалі працюватимуть аеропорти. „Що це буде - держхолдинг або інша форма -—питання поки не обговорювалося”, — сказав міністр.

Нагадаємо, раніше голова Львівської ОДА Петро Олійник заявляв, що на базі аеропорту „Львів” потрібно створити ВАТ з подальшою передачею частини акцій інвесторам.

Як повідомляло агентство, на останньому інвестиційному ярмарку Львів представив проект реконструкції Львівського аеропорту. Загальна вартість проекту складає 21 млн. USD, термін окупності — 3,5 роки.

Інвестиційні кошти аеропорт планує залучити на продовження злітної смуги на 700 м., спорудження міжнародного пасажирського павільйону і реконструкцію існуючого авіадвірця, оснащення його сучасною технікою, реконструкцію придвірцевого майдану, під’їзних шляхів, паркінгу.

PRESSTIME.COM.UA

ІА "Вголос": НОВИНИ