Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть «Наші гроші».

За розпорядженням Кабміну, тендер провели за переговорною процедурою, оскільки закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів держави.

До кінця року фірма представлятиме Україну в Міжнародному арбітражному суді Міжнародної торгової палати (Париж, Франція) у справі за позовом компаній «Torno Global Contracting S.p.A.» та «Beta Funding S.R.L.» до Міністерства транспорту та зв’язку та Державної служби автомобільних доріг.

Вказані компанії з 2009 р. вимагають від української сторони повернення 45 млн євро через невиконання угоди про співробітництво у реконструкції та експлуатації автодороги М-05 Київ-Одеса. За даними екс-голови «Укравтодору», на залученні цих італійських консультантів наполягав міністр транспорту Григорій Кирпа. Після його смерті у 2004 р. українська сторона припинила виплати. Усні слухання відбудуться у червні 2017 р.

Британська «White & Case LLP» працює над цією справою від самого початку. У 2014-2015 рр.. Мінюст уклав із нею два договори на загальну суму $1,37 млн.

За нинішньою угодою, до справи залучать дві британські фірми – бухгалтерську «Haberman Ilett LLP» та інженерно-проектувальну «Ove Arup & Partners International Limited», а також київське юридичне ТОВ «Єгоров, Пугінскій, Афанасьєв і партнери». Засновниками останнього є Сергій Свириба, Оксана Ільченко та Маркіян Ключковський з Києва, Мак Ендрю Роман зі США та британська «Єпам Інтернешнл Лімітед» («Epam International Limited»).

Найдорожче коштують послуги партнера «White & Case LLP» Майкла Полкінгхорна – $860 за годину. Також кошторис включає копіювання 5 600 сторінок документів по $0,4 за кожну.

Нагадаємо, нещодавно в угоді між Мінюстом і фірмою «Latham & Watkins (London) Llp» (Великобританія) була вказана уп’ятеро вища ціна – $2 за сторінку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ