Про це заявив заступник директора Департаменту державної виконавчої служби Олексій Воробйов, передає прес-служба Мін'юсту.  

За словами заступника Міністра юстиції Сергія Шкляра, боротьба зі злісними неплатниками аліментів є один з пріоритетних напрямків роботи Мін'юсту.

«Окремий напрямок у роботі ДВС у 2017 році – це боротьба зі злісними неплатниками аліментів, заборгованість яких становить понад 6 місяців.

У 2017 році державними виконавцями Мін'юсту стягнуто понад 2,4 млрд гривень заборгованості з аліментів на користь 576 тис. дітей», - сказав заступник Міністра юстиції. Він також додав, що міністерство розробило законопроект №7277 #ЧужихДітейНеБуває про посилення відповідальності злісних неплатників аліментів.

На даний момент документ вже прийнятий Верховною Радою і підписаний Президентом, і 6 лютого цього року він вступить в силу.

Нагадаємо, 13 січня президент Петро Порошенко підписав указ «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа». 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ