Про це повідомляє ВВС.

«Як жінка, яка служить в армії США, я думаю ... ми не менш витривалі, ніж чоловіки. Стать не обмежує наші можливості в Сполучених Штатах», – сказала переможниця конкурсу, відповідаючи на запитання про перспективи жінок у збройних силах.

За словами лейтенанта Дешона Барбер, перемогу на конкурсі «Міс США» вона має намір використовувати в тому числі і для того, щоб привернути увагу влади і громадськості до проблем ветеранів і необхідності вирішення проблеми реабілітації військовослужбовців, які страждають від бойового посттравматичного синдрому.

Як розповіла переможниця, вона має намір взяти тривалу відпустку, щоб у неї була можливість виконувати всі обов'язки, які покладаються на володарку титулу «Міс США». Військовослужбовець вже обговорила це зі своїм командиром. Зараз як офіцер резерву армії США вона проводить на службі два дні на тиждень.

Дешона Барбер, раніше завоювала титул «Міс округ Колумбія», закінчила Університет штату Вірджинія за фахом бізнес-менеджмент, однак пізніше вирішила піти по стопах батька, відставного військового, і записалася в ряди сухопутних сил США.

Друге місце дісталося 24-річній уродженці штату Гаваї Челсі Хардін.

Перший конкурс «Міс США» відбувся в 1952 році. Спочатку він був придуманий одним із виробників купальників бікіні для просування свого бренду. Переможниці конкурсу традиційно представляють США на конкурсі краси «Міс Всесвіт».

ІА "Вголос": НОВИНИ