Про це повідомляє медіа портал української діаспори «VIDIA».

Як відомо, восени 2015 року Євгенія стала титулованою красунею діаспори і виграла корону, квиток в Україну та грошовий приз, призначений для реалізації благодійної поїздки. 

Міс Українська Діаспора впродовж декількох тижнів відвідає сирітські будинки та шпиталь, побуває в Києві, Львові, Одесі та Полтаві. Євгенія Борідка передасть благодійну допомогу від конкурсу Міс Українська Діаспора дітям сиротам.

Це вже третій благодійний візит переможниць конкурсу на батьківщину.

А далі разом з українською дизайнеркою Оксаною Полонець Євгенія вперше долучиться до українсько-американського культурного проекту «Незабутня Квітка», присвяченого творчості Квітки Цісик. 

Подія відбудеться  5 квітня в Одеському національному театрі опери і балету, ведучим вечора буде народний артист України, голос Майдану Євген Нищук. 

Вшанувати пам’ять Квітки Цісик зберуться такі українські зірки як Оксана Білозір, Тіна Кароль, Оксана Муха – володарка Гран-Прі першого міжнародного конкурсу українського романсу імені Квітки Цісик, Назар Савко – півфіналіст  проекту «Голос країни – 2», Брія Блессінг (США).

Традиційно кожен захід проекту «Незабутня Квітка» є не тільки культурно-освітнім, а перш за все — благодійним, тому частина коштів від продажу квитків буде передана для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок Одещини. Життя Квітки Цісик обірвалося саме через рак на 44-му році життя.

Зазначимо, що минулорічний концерт у Вінниці дав змогу придбати пересувний мамограф, що тепер активно використовується для профілактики раку молочної залози серед жінок Вінницької області. Це – головна перемога проекту «Незабутня Квітка» з часу його започаткування.

Українсько-американський благодійний проект «Незабутня Квітка» був започаткований продюсером українського походження Алексом Гутмахером у США у 2007 році за сприяння Української Американської координаційної ради. Майже за десять років існування проект організовував концерти у Нью-Йорку, Філадельфії, Лонг-Айленді, Нью-Джерзі, Києві, Одесі, Южному, Львові, Івано-Франківську та інших містах.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ