Нині українське представництво також, як і уся ООН, зіштовхнулися із значним викликом – пандемією коронавірусу.

Як розповів постійний представник України в ООН Сергій Кисилиця у інтерв’ю виданню LB.ua, одне з ключових його завдань на посаді постійного представника, – про те, як Україна намагатиметься протидіяти Росії на шляху загарбання дипломатичної радянської власності.

В штаб-квартирі ООН оголошено карантин, оскільки в представництві Філіппін було виявлено випадок зараження коронавірусом.

Ця ситуація контролюється безпосередньо Генеральним секретарем ООН та усіма необхідними безпековими службами штаб-квартири. Крім того, іде постійний обмін інформацією між усіма постійним представниками.  Також створено спеціальну групу, де онлайн йде обмін інформацією про те, що відбувається в місіях.

«Я вдячний, що дуже оперативно, не приховуючи фактів, постпред Філіппін повідомив усіх, хто в цій групі перебуває, про те, що у його місії виявлено спалах вірусу, що сама місія повністю закривається на карантин. Важливо, що ми чесні та відкриті одне з одним», – зазначив Кисилиця.

«Увесь масштаб наслідків складно передбачити; можна лише прогнозувати. Тим часом уся програма та графік роботи штаб-квартири в Нью-Йорку порушений: Генсек ООН ухвалив рішення про переведення співробітників Секретаріату на дистанційну форму роботи до 12 квітня; усі заходи скасовані», – розповів дипломат.

Також він додав, що заходи не просто переносяться, а викреслюються із графіку.

«Бо уявити собі, що, скажімо, засідання Комісії зі становища жінок перенесуть на липень, неможливо. Це немов би ви побачили групу автівок, яка ударяється об стіну, а потім ці авто одне на одне нагромаджуються. Тож нереально у липні запланувати та провести замість, до прикладу, десяти одразу 25 заходів», – сказав Кисилиця.

Як відомо, карантин, який було введено в Україні у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу, триватиме доти, доки ситуація в Європі та нашій державі не покращиться.

ІА "Вголос": НОВИНИ