Українська сторона СЦКК заявляє, що бойовики ОРДО продовжують практику зосередження важкої техніки та озброєння за межами відведення, що є порушенням Мінських домовленостей. Відповідну заяву розміщено в суботу на сайті Міноборони.

Зокрема, за даними Української сторони СЦКК, 22 лютого спостерігачами СММ ОБСЄ було виявлено 36 одиниць танків (Т-64), які розміщені в районі населеного пункту Круглик, та 5 одиниць буксируваних гаубиць (Д-30) в районі населеного пункту Ясне.

Окрім того, за попередньою інформацією, на території середньої школи по вулиці Б. Хмельницького у м. Донецьк було виявлено 10 одиниць танків, а на північно-східній околиці населеного пункту Калинівка — артилерійські системи та міномети різного калібру.

«Зазначене свідчить про нехтування окупаційною адміністрацією Російської Федерації вимог актів міжнародного права, щодо заборони розміщення у населених пунктах важкого озброєння та техніки, а також систематичного порушення ними досягнутих домовленостей щодо відведення засобів вогневого ураження від лінії зіткнення сторін відповідно до Мінських домовленостей», - заявляє Українська сторона СЦКК.

ІА "Вголос": НОВИНИ