Про це йдеться у звіті місії, який опубліковано на сайті ОБСЄ.

«У непідконтрольних Україні районах члени патруля ОБСЄ бачили, як приблизно 10 неозброєних членів «ЛНР» розвантажували дерев’яні колоди з вантажівки військового типу неподалік позицій військового типу, які зафіксовано вперше», - мовиться у звіті.

Як  зазначили у відомстві, йдеться про територію на заході від с.Калинове-Борщувате.

Також спостерігачі відвідали постійне місце зберігання озброєння «ДНР», розташування якого не порушує відповідних ліній відведення.

«Там і дотепер бракує 7 танків - п’ять Т-64 і два Т-72», - заявили в ОБСЄ.

11 січня на основі даних повітряного спостереження виявлено артилерійську систему, буксирувану, судячи з усього, бронетранспортером (MT-ЛБ) біля комплексу в с.Новозар’ївка, зазначили у місії.

«12 січня спостерігачі ОБСЄ бачили зенітний ракетний комплекс 9K33 «Оса», що рухався на захід поблизу с. Хрещатицьке (колишнє Красноармійське, неподалік від Маріуполя). Наявність там зазначених одиниць озброєння є порушенням ліній відведення», - йдеться у заяві місії.

«Обидва порушення були зафіксовані у зоні, де відповідно до п.5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонено», - зауважили у відомстві.

Також спостерігачі бачили 2 танки Т-64 на причепах-платформах, що рухалася на північний схід біля с. Гайове неподалік від Луганська.

ІА "Вголос": НОВИНИ