У Рівному заборонили проводити ЛГБТ-марші та інші заходи із популяризації неприродних статевих стосунків на території міста.

Відповідне рішення Рівненська міська рада ухвалила більшістю голосів на засіданні 24 грудня, повідомляє "Суспільне".

Ініціював відповідне рішення голова бюджетної комісії та депутат від ВО «Свобода» Олег Карпяк. підтримали його 36 депутатів. Контроль за виконанням доручили комісії з питань захисту суспільної моралі, яку очолює Олександр Чубай.

У проекті рішення автори посилаються на ст. 3 Сімейного кодексу України: «підстави, на яких створюється сім'я, не мають суперечити моральним засадам суспільства».

У проекті рішення йдеться про те, щоб "заборонити на території м.Рівне пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «фестивалів квір-культури» тощо, що проходять в місцях масового дозвілля сімей з дітьми", а також пропонували «унеможливити» проведення публічних кампаній і заходів, які «складають загрозу інституту сім'ї як складовій стратегії національної безпеки України».

Під час обговорення відповідного рішення Чубай зазначив, що наразі мерії відомо про підготовку «якогось параду» 1 січня 2019 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ