Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із завідувачем ДНЗ №42 «Дивосвіт» Наталією Заранською та депутатом Львівської міської ради від БПП «Солідарність» Сергієм Івахом.

«У мене таке враження, що це є просто помста «неугодним» керівникам, тому що логіки в тому немає. Вісім закладів, які були дошкільними, зараз мають стати яслами-садками», – обурилась Наталія Заранська.

І хоч, за словами начальниці управління освіти Зоряни Довганик, додаткових коштів для облаштування дитсадків у зв'язку зі змінами не потрібно, та насправді це не так. Адже, як зазначила завідувач ДНЗ №42, одні заклади абсолютно не пристосовані для дітей ясельних груп, інші ж – для старших. Відповідно, їхнє облаштування передбачає матеріальні витрати. І уже воно, на переконання Наталії Заранської, призведе до скорочення місць у дошкільних навчальних закладах.

А ось депутат Львівської міської ради на такі заяви завідувача ДНЗ №42 лише розводить руками. Мовляв, хоч і проголосував за ухвалу, але не до кінця зрозумів її зміст. Втім, на його думку, навряд чи ситуація із дошкільними навчальними закладами у Львові значно зміниться. Адже хаос та був завжди. І це попри те, що проблему можна вирішити:

«Скажу чесно – у нас глобальна проблема з цим всім. У дитячих садках розташовуються початкові класи, а в школах – ясла. У центрах дошкільного дозвілля – також дитячі садки…. У нас пустує як мінімум 10 об’єктів, де потрібно просто зробити ремонт. І ми як мінімум 1000 дітей можемо влаштувати до кінця року в дитячі садки».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ