Про це Артем Семеніхін повідомив на своїй сторінці в «Facebook».

Згідно з повісткою, Артем Семеніхін має прибути о 10:00 13 грудня до Головного слідчого управління Національної поліції України (м.Київ, вул. Богомольця, 10) для допиту у кримінальному провадженні №12017000000000329. Провадження порушене поліцією проти учасників блокади торгівлі з Росією. Вона розпочалась у Конотопі 4 березня 2017 року шляхом блокування потягів, що йдуть через Конотоп із Росії. Артем Семеніхін всіляко сприяв блокаді і її учасникам. Тоді патріотам спробували завадити проросійські мешканці міста, зокрема депутат Конотопської міської ради Олександр Кирій, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Поліція порушила кримінальне провадження щодо блокади одразу — наступного дня, 5 березня. Активістам інкримінують кримінальну статтю №279 ч.1 «Блокування транспортних комунікацій».  Тож їм загрожує до 3 років обмеження волі. Однак інформації про розвиток справи з того часу не було.

Артема Семеніхіна викликали на допит лише через 9 місяців – 7 грудня. Якраз після його виступу на мітингу за імпічмент Президента, що відбувся в Києві 5 грудня.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ